POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

ANGAJAMENTUL NOSTRU CU PRIVIRE LA DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

Vă aducem la cunoştinţă că responsabilitatea noastră în relaţia cu dumneavoastră implică şi modul în care prelucrăm şi avem grijă de datele cu caracter personal. Astfel, începând cu data de 25 mai 2018, ne vom alinia la standardele europene în vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date stipulate în Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului.

Cerințele privind prelucrarea datelor cu caracter personal sunt respectate de avocații din cadrul Cabinetului Păun Ciprian în conformitate cu prevederile de securitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal prevăzute în Regulamentul 679/2016 (denumită în continuare “GDPR”).

Atât în momentul stabilirii mijloacelor de prelucrare, cât și în timpul procesării în sine, Cabinetul aplică măsurile tehnice și organizatorice adecvate pentru a garanta și a dovedi că prelucrarea se face prin respectarea prevederilor legale aplicabile.

Noi am luat toate măsurile necesare pentru a ne asigura că, implicit, sunt prelucrate numai datele personale strict necesare pentru fiecare scop specific al procesării.

Dorim să oferim servicii de consultanță juridică în domeniul protecției datelor la cele mai înalte standarde profesionale, dar și să implementăm cele mai înalte standarde de confidențialitate și transparență cu privire la datele cu caracter personal pe care le prelucrăm în activitatea noastră curentă.

Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal descrie categoriile datelor dumneavoastră cu caracter personal pe care le prelucrăm, modalitățile și scopurile în care le colectăm, în ce situații transferăm date cu caracter personal, precum și drepturile și opțiunile de care dispuneți în acest sens. În același timp, Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal detaliază modul în care prelucrăm datele cu caracter personal în gestionarea relației cu clienții, cel mai adesea pentru a vă ține la curent cu cele mai recente evoluții sau evenimente din domeniul dumneavoastră de interes. 

 

OPERATORUL DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER 

PERSONAL

Operatorul în relația cu datele dvs. cu caracter personal este Cabinet Avocat Păun Ciprian şi avocaţii colaboratori ai acestuia (denumit în continuare PCA LAW).

CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE 

Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm pot include:

  • PCA LAW vă va prelucra datele în mod legal, corect și într-o manieră transparentă, scopurile pentru care vom folosi aceste date fiind bine determinate, mai exact pentru pregătirea și oferirea serviciilor pe care le solicitați de la noi. În plus, datele dvs. personale vor fi utilizate pentru a pregăti materialele necesare în orice procedură de arbitraj.

  • Informații de contact, cum ar fi numele dumneavoastră, denumirea postului, adresa poștală, inclusiv adresa de domiciliu, în cazul în care ne-ați comunicat-o, adresa profesională, numărul de telefon, numărul de telefon mobil, numărul de fax și adresa de e-mail;

  • Informații suplimentare prelucrate în contextul unui raport contractual cu PCA LAW sau comunicate în mod voluntar de către dumneavoastră, cum ar: fi instrucțiuni acordate, plăți efectuate, informații privind orice chestiuni juridice, dispute, litigii sau alte acțiuni în instanță în care sunteți implicat în orice calitate (pârât, reclamant, intervenient, avocat al părților, consultant, expert etc.);

  • În contextul serviciilor prestate putem, de asemenea, colecta și prelucra categorii speciale de date cu caracter personal, cum ar: fi date privind apartenența la un sindicat, date de sănătate, date cu privire la opiniile dumneavoastră politice, date privind condamnări penale și infracțiuni;

  • Detalii ale vizitelor dumneavoastră la birourile noastre sau orice alte detalii cu privire la modul în care interacționați cu noi;

  • Datele rezultate din navigarea dvs. pe pagina noastră de internet colectate prin intermediul cookie-urilor și a tehnologiilor similar.

  • Datele dvs. vor fi prelucrate, inter alia, pentru comunicarea prin e-mail, prin corespondență, prin telefon, prin transmisie video sau prin orice alt mijloc de comunicare, prin care răspunsurile la solicitările dvs., materialele pregătite în timpul litigiilor, negocierile, asistenta, precum si orice alt raspuns sau cerere in cadrul colaborarii sau posibila colaborare cu PCA LAW vor fi transmise. În acest caz, prelucrarea datelor cu caracter personal se va baza pe interesul legitim pentru prestarea serviciilor noastre, în funcție de domeniul de expertiză sau de relația contractuală.

  • De asemenea, putem utiliza datele dvs. de contact pentru a vă furniza newsletter cu privire la noutățile legislative, jurisprudența și articolele publicate de noi, participarea la conferințe.

Ne bazăm pe interesul legitim şi pe contractual de aistenţă juridică pentru furnizarea serviciilor noastre, în funcție de domeniul nostru de expertiză, fie că este vorba de servicii de consultanță sau de litigii (juridice sau fiscale), dar și de gestionarea relației cu clienții, colaboratorii, parteneri, angajați, potențiali angajați etc.

TEMEIURILE JURIDICE PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice operațiune de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal va fi efectuată pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:

  • Prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care dumneavoastră sunteți parte;

  • Prelucrarea este necesară în vederea respectării unei obligații legale a operatorului;

  • Prelucrarea este efectuată în temeiul consimțământului dumneavoastră;

  • Prelucrarea este necesară în vederea protejării intereselor vitale ale dumneavoastră sau ale altei persoane fizice;

  • Prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime ale PCA LAW sau ale unui terț (e.g. când prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care este parte organizația dumneavoastră), cu excepția cazurilor în care interesele sau drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale prevalează asupra acestor interese;

  • În cazul categoriilor speciale de date, prelucrarea se va face dacă, pe lângă un temei juridic general de prelucrare a datelor, vor fi întrunite și una dintre următoarele condiții specifice de prelucrare:

  • A fost obținut consimțimântul persoanei vizate; 

  • Avem o obligație legală de prelucrare a acestor categorii de date;

  • Prelucrarea este necesară pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. 

ÎN CE SCOPURI VĂ PRELUCRĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Vă putem folosi datele cu caracter personal în următoarele scopuri („Scopuri Permise”):

  • Oferirea de servicii juridice, fiscale sau în materie de contencios administrativ, inclusiv reprezentare juridică în fața instanțelor de judecată, tribunale arbitrale sau alte autorități competente;

  • Gestionarea și administrarea relației contractuale cu clienții noștri;

  • Respectarea obligațiilor noastre legale (cum ar fi obligații în materia combaterii spălării banilor și finanțării actelor de terorism, obligații de raportare către autoritățile fiscale);

  • Gestionarea securității și accesului în sediile noastre, gestionarea utilizării sistemelor IT utilizate de PCA LAW (e.g. pagina de internet, platformele de management a datelor, sistemele de comunicații utilizate), inclusiv prevenirea și detectarea amenințărilor de securitate, a fraudelor sau a altor activități neautorizate sau malițioase;

  • În scopul respectării hotărârilor judecătorești și exercitării și/sau apărării drepturilor și intereselor noastre;

  • Analizarea și îmbunătățirea serviciilor și comunicărilor noastre către dumneavoastră, inclusiv  (întrucât avem un interes legitim să ne îmbunătățim în mod continuu serviciile) efectuarea de sondaje în rândul clienților cu privire la nivelul de satisfacție al clienților cu privire serviciile PCA LAW și

  • În orice scop aferent și/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus, sau în orice alt scop pentru care datele dumneavoastră cu caracter personal ne-au fost furnizate, cu respectarea legislației aplicabile. 

De asemenea, pe baza consimțământului dumneavoastră, vă putem transmite diverse comunicări prin canalele pe care le-ați aprobat pentru a vă ține la curent cu privire la ultimele evoluții în domeniul juridic, anunțuri și alte informații cu privire la serviciile, produsele, evenimentele și proiectele PCA LAW sau alte evenimente promoționale.

DEZVĂLUIREA DATELOR DUMNEAVOASTRĂ

Putem dezvălui datele dvs. cu caracter personal către alți avocați (inclusiv alte forme de exercitare a profesiei cu care colaborăm în furnizarea serviciilor) și specialiști din domeniul juridic (inclusiv mediatori, consilieri în proprietate industrială), consultanți sau experți implicați în cauzele pe care le gestionăm și serviciile pe care le acordăm, instanțe judecătorești sau arbitrale, precum și alte autorități publice, entități indicate de dvs., părți implicate în cauza dvs. (care poate fi clientul nostru sau o terță parte implicată), sau alte entități în contextul furnizării serviciilor PCA LAW (cum ar fi: furnizori de servicii de asigurare, furnizori de servicii cloud, telefonie, e-mail, etc).  

TRANSFERUL DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL ÎN STRĂINĂTATE

Putem să transferăm datele dumneavoastră cu caracter personal în state ce fac parte din Spațiul Economic European sau în state care au fost recunoscute de Comisia Europeană ca asigurând un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, dacă acest transfer este necesar pentru prelucrarea conform Scopurile Permise descrise mai sus.

În situații excepționale, dacă este necesar pentru Scopurile Permise, putem transfera datele dumneavoastră cu caracter personal în state terțe care nu au fost recunoscute de Comisia Europeană ca asigurând un nivel adecvat de protecție.

Ne vom asigura că aceste transferuri internaționale sunt efectuate sub rezerva unor măsuri de protecție adecvate (cum ar fi, în baza unor Clauze Contractuale Standard aprobate de Comisia Europeana) așa cum se impune prin Regulamentul General privind Protecția Datelor (UE) 2016/679 sau prin alte dispoziții legale aplicabile. Ne puteți contacta în orice moment, folosind datele de contact de mai jos, dacă doriți informații suplimentare cu privire la aceste măsuri de protecție. 

ACTUALIZAREA DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

În cazul în care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat suferă modificări, spre exemplu dacă vă schimbați prenumele, numele sau adresa de e-mail sau dacă doriți să anulați orice fel de cerere adresată nouă, sau dacă luați cunoștință de faptul că deținem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la: dataprotection@pcalaw.ro.

Nu vom fi răspunzători pentru nicio pierdere decurgând din date cu caracter personal incorecte, neautentice, insuficiente sau incomplete pe care ni le furnizați.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL?

PCA LAW a implementat măsuri tehnice și organizatorice pentru organizarea procesului și a criteriilor specifice pentru păstrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal (inclusiv conform procedurilor noastre de arhivare).

Vom înceta prelucrarea datelor cu caracter personal atunci când nu mai sunt necesare în mod rezonabil în Scopurile Permise, ori atunci când vă retrageți consimțământul (dacă este cazul) și (i) nu mai există motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea în continuare de către PCA LAW (inclusiv obligația legală a PCA LAW de a continua să stocheze datele respective) și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dumneavoastră sau (ii) dacă nu ne mai sunt necesare în vederea constatării, exercitării sau apărării unui drept în instanță.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ ÎN LEGĂTURĂ CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sub rezerva anumitor condiții legale, aveți următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal:

  • Dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal referitoare la dumneavoastră pe care le deținem;

  • Dreptul la rectificarea oricăror date cu caracter personal incorecte sau incomplete;

  • Dreptul la opoziție sau la restricționarea utilizării de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal;

  • Dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor prelucrate pe bază de consimțământ;

  • Dreptul la ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în situațiile în care v-ați retras consimțământul, prelucrarea nu mai este necesară sau prelucrarea respectivă este contrară legii;

  • Dreptul la portabilitatea datelor ce vă permite să primiți o copie a datelor prelucrate pe care le-am primit de la dumneavoastră sau să le transmitem unei alte entități indicate de dumneavoastră;

  • Dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrările efectuate pe bază de consimțământ. Retragerea consimțământului dumneavoastră nu va afecta legalitatea prelucrării pe baza consimțământului de dinaintea retragerii acestuia. În cazurile în care vă retrageți consimțământul, PCA LAW nu va mai prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal și va lua măsurile corespunzătoare pentru ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal. PCA LAW va putea, totuși, prelucra datele dvs. cu caracter personal dacă există un alt temei legal pentru respectiva prelucrare.

Dacă doriți să vă exercitați drepturile menționate mai sus, vă rugăm să ne contactați, folosind următoarele detalii de contact: 

  • Cluj Napoca, str Anatole France, nr 62, jud. Cluj

  • E-mail: dataprotection@pcalaw.ro

  • Fax: +40 364 411 414

În ceea ce privește comunicările de marketing primite de la noi, puteți, de asemenea, să vă retrageți consimțământul în orice moment prin simpla accesare a linkului de ”dezabonare” de la subsolul fiecărui mesaj primit prin e-mail de la noi.

Pentru a ne conforma obligațiilor legale de securitate și confidențialitate a datelor ce ne revin, atunci când vă exercitați unul dintre drepturile de care beneficiați în calitate de persoană vizată, este posibil să vă cerem să vă dovediți identitatea, comunicându-ne o copie unui document identificare sau orice alte informații necesare pentru a verifica faptul că solicitarea vine din partea persoanei vizate relevante.

Vom lua în considerare orice solicitări sau plângeri pe care le primim și vă vom transmite un răspuns cu respectarea termenelor prevăzute de lege. Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul nostru sau considerați că prelucrarea este făcută cu încălcarea legislației aplicabile, puteți formula o plângere la autoritatea de supraveghere a datelor din România: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – cu sediul în Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, București, România

ACTUALIZĂRI ALE ACESTEI POLITICI DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Cea mai recentă actualizare a acestei Politici de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal a fost realizată în luna Mai 2018. Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe pagina noastră de internet versiunea modificată a Politicii de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal și/sau o vă vom pune la dispoziție în alt mod.